geoLjubljana 2022 meets the early birds (GC9QQ9T)

Prihajate na dogodek geoLjubljana 2022 med prvimi? Prvi dogodek mega vikenda (GC9QQ9T) bo že v četrtek, 2. junija od 17. do 19. ure v prijetnem ambientu Tacenske kajakaške proge. Bližnja Šmarna gora slovi kot najbolj obiskana gora v Sloveniji, pa tudi po vsakoletnem geolovskem dogodku na vrhu in številnih raznovrstnih zakladih. Lokacijo dogodka, lokal La Bocca, smo temeljito preizkusili na številnih dogodkih.

Šmarna gora
Geolovski dogodek na Savi
Kajakaška proga

Kaj se bo dogajalo?

Srečajte se z organizatorji najbolj mega slovenskega geolovskega vikenda in se informirajte o tem, kaj vas čaka, iz prve roke. Zberite geolovske nasvete in namige od lokalnih geolovcev. Najpogumnejši bodo morda lahko našli tudi kak T5 zaklad na drevesu s pomočjo plezalne opreme. Predvsem pa se boste lahko srečali z geolovci od blizu in daleč, z njimi izmenjali izkušnje in seveda tudi sledljivčke. Pijača in hrana (pica iz krušne peči, hamburgerji in druga hitra hrana) so na voljo na lokaciji dogodka, vendar vam za udeležbo na njem ne bo treba naročiti ničesar.

Zakladi v bližini

Če nimate veliko časa, lahko poiščete nekaj zakladov v neposredni bližini. Najbližji zaklad čaka na drugi strani mostu čez kajakaško progo za trening. Če imate za geolov več časa, pa vam svetujemo geolovski pohod na Šmarno goro. Nagrada za vzpon na vrh sta letterbox zaklad in čudovit razgled na celotno Ljubljansko kotlino. Druge geolovske cilje si lahko izberete s seznama.

Širše področje dogodka je raj za ljubitelje T5 zakladov. Na obeh straneh Save je nekaj zakladov na drevesih, ki so dostopni samo s plezalno opremo. Nekaj zakladov na drevesih pa je mogoče sneti z dolgo ribiško palico (Biltema).

Druge aktivnosti

Izposodite si kajak v bližnjem kajak-kanu klubu in odveslajte navzgor po Savi do Medvod. V eno smer je 6 km, prečkati je treba nekaj nezahtevnih brzic. V klubu se je mogoče dogovoriti za spust z raftom iz Medvod za skupino.

 

Praktični napotki

Če prihajate z avtomobilom po A2 avtocesti, zapeljite na izhod Ljubljana-Šmartno (s severa) ali Ljubljana-Brod (z juga). V bližini sta dve majhni brezplačni parkirišči. Parkirate lahko tudi v Tacnu na plačljivem parkirišču. Če so vsa parkirišča zasedena, lahko z nekaj vztrajnosti parkirate tudi drugje v bližini. Iz centra Ljubljane se lahko pripeljete z avtobusom številka 8 in izstopite na postajališču Tacenski most (glej vozni red za povratek v mesto). Potovanje traja približno 30 minut.

Hrana (pica iz krušne peči, burgerji, hot-dogi in druga hitra hrana) je na voljo v lokalu La Bocca. V bližini so tudi restavracije s slovensko domačo hrano, dve piceriji in restavracija s hrano v toskanskem slogu.