Geolov v Ljubljani

Dogodki so zabavni, a geolovci radi najdejo tudi kak zaklad. Že hiter pogled na geolovski zemljevid Ljubljane pokaže, da boste imeli zelo pester mega konec tedna. Kar 51 zakladov je skritih v krogu 1 km okoli lokacije dogodka  14 tradicionalnih zakladov, 12 večstopenjskih zakladov, 12 zakladov z uganko, 3 EarthCache zakladi, 1 Wherigo zaklad in 9 virtualnih zakladov (delamo pa na tem, da bo na voljo tudi Letterbox zaklad). Popeljali vas bodo po vseh najbolj privlačnih predelih mesta, kot so Stara Ljubljana z nabrežji Ljubljanice, Grajski hrib, Tivoli, tržnica (v soboto dopoldne še posebej živahna), Muzejska četrt, Krakovo in Trnovo, rimske ostaline... V tem področju boste našli tri od petih najbolj obiskanih zakladov in pet od desetih zakladov z največ favoriti v Sloveniji. Pa tudi pet zakladov s seznama Slovenski zaklad meseca . Najstarejši ljubljanski zakladi so na Grajskem hribu. Vsaj devet Adventure Lab avantur ima točke v središču mesta. 

Če pa področje še malo razširite, je vsaj 380 zakladov skritih znotraj ljubljanske obvoznice oziroma v krogu približno 6 km okoli središča mesta (Tromostovje). Vključno s trailom z več kot 100 zakladi.

Find 10 or more different cache types in one day
PST trail: 100+ caches on a 35-km walking/cycling trail
Find 2 of 3 T5 Ljubljanica river caches on our paddleboard tour

Deset ali več različnih vrst zakladov v enem dnevu

Želite najti vsaj deset različnih vrst zakladov v enem dnevu? Na pravem mestu ste! Poiščete lahko pet (ali morda celo šest) vrst zakladov ne da bi zapustili okolico Narodnega muzeja. Vključno z Locationless Find Signal the Frog® obratnim (Locationless) zakladom. Druge vrste zakladov zahtevajo le kratek sprehod. Oglejte si seznam naših predlogov za ta statistični dosežek: coord.info/BMB0T2A. Na seznamu manjka Letterbox zaklad, govori pa se, da se bo na njem pojavil pred dogodkom. Pa ne pozabite se udeležiti sobotnega večernega dogodka s katerim boste dokončali najdbo desetih ali enajstih različnih vrst. Če jih želite najti več kot enajst, se boste morali znajti sami.

Pozabite na ikone, hočem številke!

Oddelek »norih geolovcev« geoLjubljana 2022 organizacijske ekipe vam svetuje, da se odpravite na PST / Trail Along the Wire. Na njem več kot 100 tradicionalnih zakladov obkroža Ljubljano na 35 km dolgi pešpoti, ki sledi poteku bodeče žice, s katero je bilo mesto med drugo svetovno vojno obdano 1172 dni. Trail je razdeljen na odseke A-F, ki jih vzdržujejo posamezni geolovci (in se dobivajo vsak petek v bližini #F20 na delovnih sestankih). Vsi zakladi so bili nedavno pregledani in opremljeni z novimi dnevniki.

Severno od mesta so Povodje trailMenges – Rasica trail  in nekoliko bolj oddaljen Torovo-Voglje trail s #52-73 odsekom drevesnega ribolova (z zelo dolgo ribiško palico). Omeniti je treba še Škofjo Loko, čudovito staro mestece z zakladi in traili v okolici (POG trailZamorček trail in Lubnik trail).

Trail po Ostrovrharjevi poti vzhodno od mesta je slabo vzdrževan, se ga pa morda vseeno splača obiskati zaradi zanimivega kamnoloma mlinskih kamnov z EarthCache zakladom in paše na plantažah borovnic ob poti.

Južno od mesta lahko obiščete nov LJ tekači geo-art, ki poteka z Urha na Orle, in starejši trail Čemšeniška grajska pot , ki je vedno v odličnem stanju. Nekoliko bolj proti jugu pa se lahko odpravite na Angry Bear trail in mu sledite od Podpeči do vrha Krima (1107 m), izrazite gore na južnem obzorju.

Kako pa je fizičnimi in miselnimi izzivi?

V Ljubljani je nekaj pravih geolovskih izzivov. Ali vam bo uspelo najti dolga večstopenjska zaklada Kričač/Shoutbox ali Ljubljana’s fountains and wells? Oba vam lahko vzameta cel dan. Morda pa ste lahko prvi, ki bo rešil in našel uganko Search ? Ste dovolj potrpežljivi, da se prebijete skozi 50 stopenj zaklada Fisherjevih 50 ali prepoznate vse skrivnostne osebe v uganki Rock’n’Roll v vsako slovensko vas? Ali lahko rešite Puzzle Cache ali celo Puzzle Cache 2? Z nekaj logike pa boste gotovo rešili in našli zaklad Železniški muzej.

Ljubljanica vabi s tremi T5 zakladi, do katerih (razumni) geolovci pridejo le s plovilom. Ki je lahko tudi sup, če se udeležijo našega skupinskega izleta (rezervirajte izlet ob 11.00 ali 13.00 ) do zaklada pod Tromostovjem, ki je skrit prav v središču Stare Ljubljane.

Za druge fizične izzive si oglejte številne T5 drevesne zaklade v bližini lokacije Early Bird dogodka (ali se odpravite na geolov na bližnjo Šmarno goro). Odprava v kanjona Iške in Zale za najdbo zakladov Grill Bears in Bear Gills je izjemen fizični izziv, ki vam bo vzel ves dan. Ne lotevajte se ga sami. To je prava divjina brez mobilnega signala!